Vandersanden

Logo KGS_keurmerk_klein
HOOGWAARDIGE STRAAT- EN GEVELBAKSTENEN
Voldoet aan de Europese brandnormering
Euroklasse B-s1, d0
Ruim 90 jaar kwaliteit

Vandersanden Group produceert hoogwaardige straat- en gevelbakstenen en is één van Europa’s grootste baksteenfabrikanten. Vandersanden Group is gevestigd in Spouwen (BE) en heeft twee Nederlandse en twee Belgische steenfabrieken. Al ruim 90 jaar levert Vandersanden Group een constante kwaliteit gevelstenen aan de woningmarkt en utiliteitsbouw. De gevelstenen worden ook toegepast in het E-Board gevelbekledings-systeem en de Signa® prefab gevelpanelen, twee innovatieve Vandersanden producten met uitstekende isolatiewaardes.

De handvormbakstenen in meer dan 125 kleuren en 5 formaten, het Wasserstrich assortiment en de ZERO® gevelstenen voor voegloos metselwerk bieden de architect en opdrachtgever een ruime keus.

Vandersanden Group heeft het innovatieve E-Board® isolatiesysteem ontwikkeld. Dit zijn speciale EPS-platen, die worden afgedekt met echte gevelbakstenen. Het E-Board systeem wordt altijd aan de buitenzijde van de (bestaande) gevel gemonteerd. Daarna worden originele handvorm steenstrips op de EPS-platen gelijmd. Voor de vensters en deuropeningen zijn er speciale hoek-steenstrippen, zodat de isolatieplaten onzichtbaar worden afgewerkt en de gevel een waterdichte en een hoge isolatiewaarde behaald. Het E-Board systeem maakt renoveren veel eenvoudiger.

In 2013 ontving Vandersanden Group diverse innovatieprijzen voor de Signa® prefab gevelpanelen. De architect ontwerpt hiermee zijn eigen metselpatroon, dat vervolgens door Vandersanden als kant-en- klare gevelpanelen wordt geproduceerd met de handvorm steenstrippen. Voor deze nieuwe technologie is een speciale robothal ontwikkeld.

Een team van zes buitendienst-
medewerkers bedient de Nederlandse markt en krijgt ondersteuning van het verkoopkantoor in Hedikhuizen (bij ’s Hertogenbosch), waar ook de showroom gevestigd is.