Isomo

Logo KGS_keurmerk_klein

ISOMO - EEN MERK MET WERELDFAAM

Voldoet aan de Europese brandnormering
Euroklasse B-s1, d0

In de Benelux is ISOMO reeds meer dan een halve eeuw dé pionier in de productie en verwerking van geëxpandeerd polystyreen. Dit uitzonderlijke materiaal is intussen niet meer weg te denken uit de hedendaagse verpakkings-, decoratie- en isolatietoepassingen. Het is zelfs zo dat de merknaam ISOMO een generiek begrip geworden is en bij het brede publiek de technische benaming EPS gedeeltelijk verdrongen heeft.

Doordachte investeringen en permanente innovatie leiden ook vandaag nog tot verbeteringen en nieuwe toepassingen. Steeds meer architecten, ingenieurs, bouwprofessionals en bouwheren erkennen de talloze kwaliteiten van EPS als één van de meest performante en toekomstgerichte isolatiematerialen.

ISOMOBRICK
Met ISOMOBRICK biedt ISOMO een innovatief buitengevelsysteem aan dat alle verwachtingen betreffende thermische prestaties ruimschoots voldoet, én waarbij het bakstenen gevelzicht toch behouden blijft.

Het systeem is geschikt voor nieuwbouw én renovatie, voor partikuliere woningen maar evenzeer voor industrie- en utiliteitsbouw. ISOMOBRICK kan aangebracht worden op alle effen wanden, op gelijk welke ondergrond (metselwerk, beton, hout…).

De opbouw bestaat uit een speciaal ontwikkelde EPS-plaat met grafiet, ISOMOTHERM FACADE, die bij de productie reeds voorzien wordt van een glasvezel bewapeningsnet waarop een 2 à 3 mm mortellaag is aangebracht. Deze cachering is ademend maar eveneens waterkerend, en laat nu net dàt het grote verschil zijn met bestaande gelijkaardige systemen !

Deze plaat wordt tegen de basisconstructie gelijmd en tevens mechanisch bevestigd. De aansluitingsnaden en netoverlapping worden volledig afgestreken met dezelfde mortel waarmee nadien de baksteenstrips naar keuze worden aangebracht. Zodra ook dit laatste gebeurd is kunnen de strips opgevoegd worden, net zoals bij de traditionele bakstenen gevel.
De totale dikte van het systeem wordt bepaald door de thermische prestatie die men wil bereiken.

Het is de combinatie van kwalitatief hoogstaande basisproducten en een eenvoudige uitvoering, die resulteert in een duurzaam geïsoleerde en fraai ogende authentieke gevel.

 

Contact voor Nederland:

Frank La Grand
06 – 28 56 74 64