Over Stichting KGS

Kopie van _DSC7424
Stichting Kenniscentrum Gevelisolatie Steenstrips is een stichting zonder winstoogmerk. We hebben slechts één doel voor ogen: de kwaliteit van buitengevelisolatie verhogen en waarborgen. Daarbij richten we ons vooral op gevelisolatie die wordt afgewerkt met steenstrips of andere keramische materialen. Dat doen we door te informeren, adviseren, verbeteren, innoveren, ontwikkelen en op te leiden. Stichting KGS is er voor iedereen die te maken heeft met nieuwbouw en renovatie van woningen of utiliteitsbouw.
lijmbed

We scheiden het kaf van het koren

Buitengevelisolatie is een van de meest effectieve manieren om woningen en gebouwen te isoleren. De isolatiewaarde is ruim 4x zo hoog als de beste vorm van spouwmuurisolatie. Vochtproblemen, tocht en koudebruggen maken geen kans. Het resultaat: veel minder stookkosten en een comfortabele, gezonde plek om te wonen en te werken. 

Probleem is echter dat er ook systemen en verwerkers op de markt zijn die minder goede kwaliteit leveren. Wij zien het als onze taak om het kaf van het koren te scheiden. Vanuit de overheid vindt namelijk nog geen goede kwaliteitscontrole plaats. Vandaar dat wij een keurmerk in het leven hebben geroepen, waar alleen topkwaliteit voor in aanmerking komt.

Kopie van 061

Het is een vak apart: dat moet je leren

Deze vorm van gevelisolatie is een vak apart. Niet iedereen kan het, en niet elke leverancier levert kwalitatief goede producten. Met alle gevolgen van dien: scheurvorming, lekkages en zelfs loskomende steenstrips. Om dat te voorkomen, informeren en adviseren we over de manier waarop gevelisolatiesystemen correct geplaatst moeten worden. En over de juiste manier van afwerken met steenstrips.

We leren verwerkers dat de isolatieplaten, verlijmingsmaterialen en steenstrips goed op elkaar afgestemd moeten worden zodat ze samen één solide systeem vormen. Tijdens onze opleiding Specialist Buitengevelisolatie leren vakmensen hoe ze gevelisolatie en steenstrips goed en vakkundig moeten aanbrengen. Alleen dan is buitengevelisolatie in combinatie met steenstrips mooi, effectief, duurzaam en brandveilig.

sts_1407_BK-GZ-Heiligenhaus_31
looooggg

Verbeteren, innoveren, ontwikkelen

Stichting KGS werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit. Onze deelnemers komen regelmatig samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Bestaande gevelisolatiesystemen worden op basis van hun input verder verbeterd. Nieuwe producten en systemen worden uitvoerig getest en getoetst. Dit doen we aan de hand van de nieuwste Europese regelgeving en bouwbesluiten. Als het nodig is, worden de producten en systemen bijgeschaafd. Zo werken we samen met onze deelnemers elke dag aan het optimaliseren van buitengevelisolatie met steenstrips.

Het bestuur

Stichting KGS wordt geleid door:

Voorzitter: Jan Harms  06-51400439

Secretaris: Etienne van Heusden 06-14001295

Penningmeester: Frank La Grand 0628567464

Vragen over Stichting KGS of gevelisolatie met steenstrips?
Neem contact op! Vul het contactformulier in.
Een bestuurslid neemt zo snel mogelijk contact op