Over Stichting KGS

Kopie van _DSC7424

Kwaliteit, advies en informatie

Stichting KGS, Kenniscentrum Gevelisolatie Steenstrips, is een stichting zonder winstoogmerk. Stichting KGS heeft slechts één doel voor ogen: de kwaliteit van buitengevelisolatie in combinatie met steenstrips en keramische materialen verhogen en waarborgen. Dat doet Stichting KGS door te informeren, adviseren, verbeteren, innoveren, ontwikkelen en op te leiden. Stichting KGS is er voor iedereen die te maken heeft met nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouw.

lijmbed

Waarom?

Buitengevelisolatie is een van de meest effectieve manieren om woningen en gebouwen te isoleren. Vochtproblemen, tocht en koudebruggen worden aangepakt. Het resultaat: goed geïsoleerde buitengevels, minder stookkosten, comfortabel en gezond wonen en werken.

Stichting KGS informeert en adviseert over het correct toepassen van gevelisolatie en steenstrips. Stichting KGS leidt vakmensen op, zodat de gevelisolatie en steenstrips goed en vakkundig worden aangebracht. Buitengevelisolatie in combinatie met steenstrips is mooi, effectief en duurzaam.

Kopie van 061

Voor leden

Voor leden is Stichting KGS een kenniscentrum, een platform voor nieuws en informatie en een opleidingsinstituut. Stichting KGS informeert, geeft advies en waarborgt kwaliteit door periodiek controles uit te voeren. Bouwprojecten die volgens de KGS-richtlijnen zijn uitgevoerd, kunnen worden verzekerd door het Gevel Garantieplan. Het Gevel Garantieplan is een verzekering die de schade dekt wanneer er verborgen gebreken optreden aan gevelisolatie. Dit geldt voor nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie.

Kopie van schade

Voor woning- en gebouweigenaren

Voor woning- en gebouweigenaren is Stichting KGS een kwaliteitskeurmerk. Alle bedrijven die bij Stichting KGS zijn aangesloten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Het zijn betrouwbare vaklieden en specialisten die op deskundige wijze hun werk uitvoeren. Duidelijke informatie, deskundig advies en goede kwaliteit behoren tot de zekerheden van Stichting KGS.

Of u nu als particulier een huis bezit, VvE’s beheert of verantwoordelijk bent voor commercieel vastgoed: bij Stichting KGS vindt u alles wat u wilt weten over gevelisolatie, steenstrips en duurzaam isoleren.

sts_1407_BK-GZ-Heiligenhaus_31

Verbeteren, innoveren, ontwikkelen

Stichting KGS werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit. De leden komen regelmatig samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Bestaande gevelisolatiesystemen worden op basis van de input van leden verbeterd. Nieuwe producten en systemen worden uitvoerig getest en getoetst. Dit doet Stichting KGS aan de hand van de nieuwste Europese regelgeving en bouwbesluiten. Als het nodig is worden de producten en systemen bijgeschaafd. Stichting KGS en haar leden werken zo elke dag aan het optimaliseren van gevelisolatie met steenstrips.

Vragen over Stichting KGS of gevelisolatie met steenstrips? Neem contact op! Vul het contactformulier in. Een bestuurslid neemt zo snel mogelijk contact met u op.