Klipla

Logo KGS_keurmerk_klein
STEMPEL_RED

KERAMISCH GEVELISOLATIE-
SYSTEEM

Voldoet aan de Europese brandnormering
Euroklasse B-s1, d0

De snel voortschrijdende technologische vooruitgang en de veranderingen in de sector voor thermische isolatie en thermische modernisering van buitenmuren dwingen producenten ertoe om hun producten continu te verbeteren en te ontwikkelen. De laatste fase van dit proces is het creëren van een samenhangend en geïntegreerd systeem. De essentie van een systeemgeoriënteerde aanpak is het bewustzijn dat “alles met elkaar verbonden is”.

Om een systeem goed te laten functioneren is het noodzakelijk dat elk element tot in het kleinste detail is uitgewerkt en aan de strengste kwaliteitsnormen voldoet. Onze jarenlange ervaring met systemen en de huidige kennis van bouwmaterialen hebben geleid tot de ontwikkeling van een uitzonderlijk product: het Systeem KLIPLA®.

De gepatenteerde thermisch isolerende plaat KLIPLA® P is uitgerust met horizontale geblokte groeven welke het aanbrengen van steenstrips vereenvoudigen en zo een esthetische uitvoering garanderen. De geblokte groef zorgt voor extra hechting van de lijm.

De trapsgewijs gevormde zijvlakken maken het mogelijk om de platen overlappend te verbinden, waardoor de negatieve gevolgen van thermische bruggen worden vermeden. Bovendien heeft de plaat een laag geleidingscoëfficiënt, waardoor ze uitstekende thermische isolatieparameters garandeert.

De thermisch isolerende plaat KLIPLA® P wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen, die haar een innoverend karakter geven:

  • Trapsgewijs gevormde zijvlakken die het mogelijk maken om de platen overlappend te verbinden, de montage vereenvoudigen en het ontstaan van thermische bruggen op de randen voorkomen.
  • De plaat met rasters op de achterkant versterkt de lijmhechting van de plaat op de muur.
  • Het geblokte gleufsysteem op de voorkant van de plaat versterkt de lijmhechting voor de steenstrips.
  • De geprofileerde inkepingen voor de mechanische verbindingen maken de montage van de verbindingen eenvoudiger.

De geprofileerde horizontale montagegroeven zijn aangepast aan de afmetingen van de steenstrips. Ze vergemakkelijken het verlijmen van de steenstrips en garanderen het esthetisch zicht op de gevel.