Onderzoeksrapport vergelijk steenstrips nu beschikbaar

Stichting KGS betrokken bij Klimaatakkoord
12 juli 2018
Stichting KGS ontvangt BRL 1336 Buitengevel isolatie met keramische afwerkingen
11 april 2019
Toon alles

Onderzoeksrapport vergelijk steenstrips nu beschikbaar

Download nu het rapport over het onderzoek naar de verschillen tussen minerale en keramische steenstrips dat ingenieursbureau Nieman-Kettlitz deed in opdracht van KGS. 

In onder meer de nieuwsbrief van december schreven we al over het onderzoek. Dat keramische steenstrips op verschillende vlakken beter scoren. Zo is de milieubelasting van keramische steenstrips lager doordat er geen kunststoffen zijn toegevoegd. Ook zijn ze volledig recyclebaar.

Waar de hoogste weerstand tegen vandalisme wordt gevraagd (impactweerstand categorie 1), kunnen beide typen steenstrips voldoen. De impactweerstand van de keramische variant is hoger dan die van minerale.

Nieman Kettlitz keek ook naar de brandveiligheid. Met beide soorten steenstrips kan een buitengevelisolatiesysteem worden gerealiseerd dat voldoet aan brandreactieklasse B. Met keramische steenstrips is zelfs klasse A1 mogelijk, omdat ze onbrandbaar zijn terwijl minerale strips wél kunnen branden.

Uitstraling is ook meegenomen in het onderzoek. Daaruit komt naar voren dat keramische strips in veel meer kleuren te verkrijgen zijn dan de minerale, zelfs in donkere tinten.

De twee soorten steenstrips zijn op nog meer vlakken vergeleken. U kunt het rapport hier downloaden om te lezen over bijvoorbeeld de verschillen in duurzaamheid, onderhoud en verwerking. Ook bevat het rapport informatie over bijvoorbeeld productie en productcertificering. En uiteraard is er een samenvattende conclusie.

Comments are closed.